четвер , 28.03.2024

Наркотичне сп’яніння: у Франківську водій “Опеля” отримав 34000 гривень штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання водія автомобіля, який перебував за кермом у стані наркотичного сп’яніння.

гроші, гривні

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований 22 червня цього року в Івано-Франківську – на вулиці Тичини поліцейські зупинили водія автомобіля “Опель Рекорд”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Огляд проводився у медичному закладі у лікаря-нарколога. Результат – позитивний.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Судові засідання три рази переносилися через неявку особи яка притягується до відповідальності. І врешті решт з четвертої спроби суд таки приступив до розгляду без присутності порушника на засіданні.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Рекорд” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
3,16 проміле: у Монастирчанах п’яний водій “Сітроена” заїхав у кювет