неділя , 28.04.2024

3,16 проміле: у Монастирчанах п’яний водій “Сітроена” заїхав у кювет

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТПЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 6 вересня цього року у селі Монастирчани, що на Богородчанщині.

Водій автомобіля “Сітроен Берлінго” не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Внаслідок ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Кермувальник перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 3,16 проміле, що майже у 16 разів вище допустимої норми та вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе водіння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “Сітроен Берлінго” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова суду набрала законної сили.

Діана БОЙКО

Читайте також:
2,2 проміле: на Богородчанщині п’яний водій скутера отримав 10 діб арешту