субота , 20.04.2024

2,85 проміле: на Тисмениччині водій “Жигулів” хотів відмазатися від штрафу за дуже п’яну їзду

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції було зафіксовано 29 травня у селі Пшеничники. У вечірню пору правоохоронці зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”), який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,85 проміле, що у 14 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортними засобами).

Спершу водій у судове засідання не з’явився, пояснивши, що перебуває за межами області. І хоча документально не підтвердив цього, але суд пішов йому назустріч і розгляд справи перенесли.

На друге засідання чоловік також не з’явився – подав клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з його поганим самопочуттям. Однак клопотання не було підтверджене будь-якими доказами. Тож суддя приступив до розгляду справи без присутності у засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тисменицький районний суд постановив водія ВАЗу визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і намагався його оскаржити а Апеляційному суді, але безуспішно. Відтак, постанова Тисменицького районного суду уже набрала законної сили.

Слід зауважити, що вказаний водій у попередні роки уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Читайте також:
На Коломийщині п’яний водій “Мазди” втікав від поліції і заїхав у кювет