п’ятниця , 19.04.2024

2,72 проміле: на Тисмениччині спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який керував транспортним засобом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 4 червня цього року у селі Угринів. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “Шкода”. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Результат огляду, проведеного на місці зупинки у присутності двох свідків, – 2,72 проміле, що майже у 14 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Шкоди” своєї провини не визнав. Пояснив, що огляд проходив у присутності двох свідків, але після того як свідки залишили місце події, він не погодився із результатами огляду. Водій заявив, що підстави для його притягнення до відповідальності відсутні.

Адвокат водія просив закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу адміністративного порушення. Захисник звернув увагу на неправомірні дії працівників поліції, відсутність безперервного відеозапису та без зазначення яким технічним засобом здійснювалась фіксація.

Однак, досліджуючи матеріали справи, суд допитав одного із свідків, а також ознайомився із відеоматеріалами з місця події і прийшов до висновку, що в діях кермувальника таки вбачають ознаки інкримінованого порушення.

Відтак, Тисменицький районний суд постановив водія “Шкоди” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційний скаргу. Однак, Апеляційний суд постанову суду першої інстанції залишив без змін. Тож доведеться платити штраф…

Читайте також:
У Калуші п’яний водій BMW протаранив три автомобілі і не отримав 17000 гривень штрафу