понеділок , 29.04.2024

2,6 проміле: у Верховинському районі спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?

Верховинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 18 серпня цього року у селі Красник Верховинського району.

Поліцейські зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 2,6 проміле, що у 13 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій із вказаним результатом огляду погодився. Від проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з місця події, Верховинський районний суд постановив водій “Фольксвагена” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами терміном на 1 рік, оскільки той ніколи не отримував водійського посвідчення.

Діана БОЙКО

Читайте також:
3,16 проміле: у Монастирчанах п’яний водій “Сітроена” заїхав у кювет