середа , 24.04.2024

2,45 проміле: у Коломиї водій “Мерседес Віто” не зміг ухилитися від штрафу за п’яну їзду

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який керував транспортним засобом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

штраф

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився іще 26 травня цього року у Коломиї. Близько першої години ночі на вулиці Січових Стрільців поліцейські зупинили водія автомобіля “Мерседес Віто”, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,45 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат водія просив закрити справу за відсутністю складу порушення, оскільки адміністративний протокол, складений поліцейськими, містить ряд недоліків. А сам огляд на стан сп’яніння проводився з порушеннями.

Однак, досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу на відеозапис з місця події, на якому зафіксовано факт керування транспортним засобом особою, що притягується до відповідальності.

Також зафіксовано, що водій пройшов огляд на стан сп’яніння і погодився з отриманим результатом.

Отож, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Віто” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд постанову коломийського судді залишив без змін, тож штраф таки доведеться платити.

Читайте також:
У Франківську небайдужі громадяни не дали п’яному водієві втекти з місця ДТП