понеділок , 06.05.2024

У Франківську небайдужі громадяни не дали п’яному водієві втекти з місця ДТП

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду та втік з місця події.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 23 серпня цього року в Івано-Франківську. Близько 16.00 на вулиці Целевича водій автомобіля “ВАЗ 21099” проявив неуважність, не вибрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем “Пежо 307”.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення залишив місце події, однак небайдужі громадяни його затримали.

Один із свідків власним автомобілем наздогнав порушника, посадив його у салон авто та привіз назад на місце ДТП.

Окрім того з’ясувалося, що винуватець аварії перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Алкотестер показав результат 1,08 проміле, що у 5 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (втеча з місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе водіння).

У судові засідання кермувальник ВАЗу двічі не з’явився, тому суд приступив до розгляду справи без його участі.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й взявши до уваги пояснення свідків, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21099” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Діана БОЙКО

Читайте також:
ДТП на Тисмениччині: автомобіль п’яного водія опинився у лісі за 30 метрів від дороги