п’ятниця , 03.05.2024

2,3 проміле: у Болехові водій “Опеля” хотів відмазатися від штрафу за п’яну їзду

Болехівський міський суд призначив покарання для водія автомобіля, який перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 29 червня цього року у місті Болехів.

Близько опівночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Аскона”, який порушував правила дорожнього руху. У кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки за допомогою алкотестеру. Результат – 2,3 проміле, що майже у 12 разів вище допустимої норми та вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат водія просив закрити справу за відсутністю складу порушення. Мовляв, працівники поліції зупинили водія “Опеля” і у салоні на задньому сидінні побачили недопиту пляшку пива. Але це була пляшка, яку залишив у салоні знайомий, а водій цього не помітив.

Також кермувальник стверджував, що поліцейські проводили маніпуляції з алкотестером, відвернулися коли вставляли трубку у тестер і потім не показали результату.

Але відеозапис з місця події свідчив дещо про інший перебіг подій. Поліцейський спочатку сам продув алкотестер і показав водієві, що алкоголю немає. А потім дав продути водієві і там уже був результат 2,3 проміле.

Після цього водій попросився: “Дайте хоч жінку додому довезу”. Однак поліцейський заперечив, сказавши кермувальнику, що той сьогодні уже нікуди не поїде і сказав, щоб той шукав когось тверезого аби доставити машину додому.

Відтак, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Болехівський міський суд постановив водія автомобіля “Опель Аскона” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Франківську п’яний водій перевіряв гальма машини, скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу