п’ятниця , 19.04.2024

У Франківську п’яний водій перевіряв гальма машини, скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 22 серпня цього року в Івано-Франківську на території гаражного кооперативу, що на вулиці Симона Петлюри.

Водій автомобіля “ВАЗ 2109” не впорався з керуванням та допустив наїзд на гаражне приміщення. На момент аварії у транспортному засобі була несправна гальмівна система.

У результаті ДТП автомобіль та гараж отримали ушкодження.

Водій залишив місце події, але згодом його розшукали правоохоронці. У кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився за допомогою алкотестеру. Результат – 1,62 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) та за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді чоловік, який притягувався до відповідальності, визнав свою провину повністю. Пояснив, що того дня у гаражі ремонтував гальмівну систему, щоб продати автомобіль. Однак під час тестового проїзду гальма не спрацювали і чоловік в’їхав автомобілем у чужий гараж.

Опісля цього поїхав у сусідній ряд до свого гаражу, бо падав дощ. Чоловік також зізнався, що випив 2-3 пляшки пива.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Діана БОЙКО

Читайте також:
2,2 проміле: на Богородчанщині п’яний водій скутера отримав 10 діб арешту