четвер , 18.04.2024

2,18 проміле: поблизу Франківську спіймали п’яну жінку за кермом “Жигулів”. Що їй за це було?

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водійки автомобіля, яка перебувала за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований 1 липня цього року у селі Драгомирчани, що поблизу Івано-Франківська. Поліцейську зупинили водійку автомобіля “ВАЗ 21061”, яка перебувала за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки за допомогою алкотестеру. Результат – 2,18 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

У судове засідання жінка, яка притягується до відповідальності, не з’явилася, хоча належним чином була поінформована про його дату, час та місце проведення. Тому суд розглянув справу без її присутності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Івано-Франківський міський суд постановив водійку “ВАЗ 21061” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив її покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Наркотичне сп’яніння: у Франківську водій “Опеля” отримав 34000 гривень штрафу