вівторок , 19.03.2024

За незаконне отримання соціальної допомоги житель Прикарпаття отримав 34000 гривень штрафу

34000 гривень штрафу отримав житель Івано-Франківщини за те, що подав на допомогу як малозабезпеченій сім’ї, однак промовчав про роботу барменом протягом шести місяців.

гроші, гривніЧоловік, як випливає із судового документу, видурив у держави  понад 18000 грн допомоги.

Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду від 14 вересня. Як вбачається із обвинувального акту, обвинувачений у жовтні 2019 звернувся до Департаменту соцполітики виконкому Івано-Франківської міської ради із заявою про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям.

При цьому, під час заповнення Декларації про доходи та майновий стан, інформацію про те, що будь-які доходи у його сім`ї за минулих 6 місяців відсутні. Однак  як встановлено, протягом часу з серпня 2018 року по серпень 2019 року, він працював на посаді бармена у ФОПа. Надалі, з жовтня 2019 по липень 2020, отримав допомогу від держави на суму у 18710,22 грн.

Такі дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 190 КК “Шахрайство”.

Допитаний у суді обвинувачений вину визнав. Сказав, що іноді підпрацьовував барменом і не вказав цього у декларації. Сказав, що розкаюється. Просив суворо не карати.

А представник потерпілого –  Департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради в судовому засіданні вказав, що претензій матеріального характеру до обвинуваченого не має, оскільки заподіяну шкоду ним відшкодовано добровільно, просив покарання обрати на розсуд суду.

Досліджувати обставини справи на підставі ч.3 ст. 349 КПК не став. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст. 190 КК та присудив 34000 грн штрафу.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
П’яний водій скоїв ДТП, у протоколі виправив кількість проміле і нічого йому за це не було