п’ятниця , 26.04.2024

Україна не виграла у Боснії, але все ще зберігає шанси на плей-офф

Учора збірна України розійшлася внічию зі своїм головним суперником у боротьбі за плей-офф відбору на чемпіонат світу 2022 року в Катарі.

Україна - Боснія, гол Ярмоленка

Підсіли у другому таймі

Матч з Боснією, видавалося, складався дуже вдало для нашої команди. Вже на 15-ій хвилині Андрій Ярмоленко, з прострілу Віктора Циганкова, відкрив рахунок. Потім наша команда втратила ще кілька гольових моментів.

Проте ближче до завершення першої половини гри вже українцям довелося відбиватися, а боснійцям бідкатися на невезіння. У другому таймі тенденція продовжилася і, врешті-решт, центральний захисник Ахмедходжич, ударом злету, зрівняв рахунок.

  1. Франція – 12 очків (6 матчів), 8:3
  2. Україна – 9 очків (7), 9:8
  3. Фінляндія – 8 очків (6), 7:7
  4. Боснія і Герцеговина – 7 очків (6), 8:7
  5. Казахстан – 3 очків (7), 5:12

Які шанси залишилися?

Це вже шоста нічия збірної України у семи матчах відбору, причому вп’яте наша команда вела в рахунку і упустила перемогу, пише видання Терноград.

Що тепер? Україні залишився зіграти єдиний матч з боснійцями на виїзді, який відбудеться 16 листопада. Однак ще перед ним великий вплив на розподіл місць у турнірній таблиці нашої групи матиме гра Боснія — Фінляндія, яка відбудеться 13 листопада.

У випадку перемоги фінів, саме вони стануть господарями ситуації. В останньому турі команда Фінляндії зіграє вдома зі збірною Франції, і у випадку перемоги стовідсотково посяде друге місце в групі. Підсумок не дуже імовірний, але, якщо зауважити, що французи на той момент вже, очевидно, вирішать свої турнірні завдання, цілком логічний. Наші ж бодай наздогнати фінів (у випадку рівності очків, українці матимуть перевагу за додатковми показниками) зможуть тільки за умови перемоги над боснійцями.

Якщо ж гра боснійців і фінів завершиться з будь-яким іншим підсумком, то все знову опиниться в руках українців. Найкращим в тому матчі є для нас варіант нічиєї. У такому разі Україні в Боснії на 90% достатньо буде навіть зіграти ще раз внічию (за умови, звісно ж, якщо фіни не виграють у французів), а перемога українців однозначно залишить їх на 2 місці.

Тепер розглянемо варіант перемоги боснійців над фінами. У такому разі вони обійдуть збірну України на одне очко, і в останньому матчі наших влаштує лише перемога.

Резюме

Отож, якщо коротко, в українців все ще залишаються непогані шанси на плей-офф (упустимо тут якість гри, яку показує наша команда), але в Боснії, очевидно, доведеться грати на перемогу.

Читайте також:
ЧС-2022: збірна України в гостях перемогла Фінляндію з рахунком 2:1