четвер , 28.03.2024

ЧС-2022: збірна України в гостях перемогла Фінляндію з рахунком 2:1

Національна збірна України з футболу нарешті здобула першу перемогу у відбірковому циклі Чемпіонату світу з футболу 2022 року.

Фінляндія - Україна, гол Яремчука

Підопічні Олександра Петракова у суботу, 9 жовтня, в гостях протистояли збірній Фінляндії і здобули непросту перемогу з рахунком 2:1.

Старт поєдинку виявився сприятливим для нашої збірної – перший удар по воротах суперника і відразу ж гол. На 4-ій хвилині зустрічі фінни дали пробити Андрієві Ярмоленку і той влучним закрученим ударом з 22-ох метрів відкрив рахунок – 1:0 на користь України.

Втім, на 29-ій хвилині після подачі з кутового Пуккі зрівняв рахунок. 1:1 – неприємно, але ненадовго.

На 34-ій хвилині зустрічі хороша комбінація у виконанні нашої збірної, яку влучним ударом метрів з п’яти завершив Роман Яремчук. 2:1 – з таким рахунком команди пішли на перерву.

У другому таймі українська збірна зробила те, чого їй не вдавалося у попередніх матчах – втримала переможний рахунок і здобула омріяних три очки.

Отож, 2:1 – перша перемога нашої команди у відбірному турнірі на ЧС-2022, який відбудеться наступного року у Катарі.

В іншому матчі групи D збірна Боснії в гостях впевнено розібралася із Казахстаном і здобула перемогу з рахунком 2:0.

Отож наразі у групі D лідирує збірна Франції – 12 очок, на другому місці йде Україна – 8 очок, Боснія третя – 6 очок, у Фінляндії – 5 очок і у Казахстану – 3 очки.

Щоправда, Боснія та Фінляндія поки що зіграли на один матч менше.

Свій наступний поєдинок збірна України проведе 12 жовтня у Львові проти збірної Боснії. Потім іще 16 листопада українці зіграють в гостях з боснійцями.

Для того, щоб посісти друге місце у групі, яке дає право грати стикові матчі для виходу на ЧС-2022, збірній України потрібно здобути хоча б 4 очки у цих двох останніх поєдинках.

Читайте також:
ЧС-2022: Збірна України зіграла в нічию проти Франції