четвер , 25.04.2024

У полях Прикарпаття спіймали п’яного комбайнера і дали йому 17000 гривень штрафу

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія комбайна, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

комбайн у полі

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 серпня цього року у селі Королівка, що на Тлумаччині. В урочищі “Загора” працівники поліції зупинили водія комбайна “Джон Дір”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки комбайнер відмовився. Також відмовився і від проходження огляду у найближчому медичному закладі.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні комбайнер своєї провини не визнав. Пояснив, що його зупинили поліцейські, коли він переїздив з одного городу на інший і при цьому не включив покажчик повороту.

Чоловік не пояснив чому відмовився від огляду на стан сп’яніння, але запевнив, що поліцейські поводилися неадекватно та шарпали його за одяг, вимагаючи пред’явити посвідчення.

Втім, дослідивши матеріали справи, Тлумацький районний суд прийшов до висновку, що в діях комбайнера вбачаються ознаки порушення, передбачені ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

5 жовтня рішення суду набрало законної сили.

Читайте також:
4,23 проміле: на Тлумаччині спіймали дуже п’яного водія і дали йому 17000 гривень штрафу