вівторок , 23.04.2024

4,23 проміле: на Тлумаччині спіймали дуже п’яного водія і дали йому 17000 гривень штрафу

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який попався за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 20 липня цього року у селі Олеша – ввечері працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді А6”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 4,23 проміле, що у 21 раз вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Загалом, показник від 3 до 5 проміле є небезпечним для здоров’я людини і може призвести до алкогольного отруєння навіть з летальним наслідком.

На порушника працівники поліції склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення. Суд розцінив такі дії як навмисне затягування справи і розглянув матеріали без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

21 вересня Тлумацький районний суд постановив водія автомобіля “Ауді А6” визнати винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

2 жовтня минув термін подання апеляції і рішення суду набрало законної сили.

Читайте також:
3,1 проміле: на Тлумаччині спіймали дуже п’яного водія “Жигулів”