четвер , 25.04.2024

У Франківську жінка знайшла чужий паспорт і оформила на його власника 10000 гривень кредиту

В Івано-Франківську жінка знайшла чужий паспорт і вирішила ним скористатись для оформлення 10000 гривень кредиту, вклеївши у нього своє фото.

Авантюра з чужим документом завершилась для неї штрафом у розмірі 34000 гривень.

Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду від 6 вересня. Як вбачається із обвинувального акту, на початку серпня 2021 року на вул. Хоткевича у Івано-Франківську обвинувачена знайшла чужий паспорт, який вирішила привласнити. Вдома вклеїла у нього свою фотокартку.

За допомогою  Інтернету звернулась із онлайн-заявкою по продукту «О.Картка» 0-ліміт у АТ «Ідея Банк», назвавшись людиною, чий паспорт знайшла, і вказавши усі необхідні дані з документу. 18 серпня отримала кур’єром карту емітовану в АТ «Ідея Банк».

Надалі, розуміючи що кредитних коштів на картці немає і для їх появи треба піти фізично у відділення банку,  взяла і пішла. Там задля отримання 10 тис. кредиту надала підроблений паспорт, однак кредитний консультант розпізнав підробку і повідомив поліції.

Такі дії жінки були кваліфіковані органом досудового слідства за  ч.3 ст.357 – незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом, ч.1 ст.358 – підроблення офіційного документа, ч.4 ст.358 – використання завідомо підробленого документа, ч.2 ст.15 ч.1 ст.190  КК України – закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство).

Свою вину жінка визнала і погодилась на розгляд обвинувального акта за її відсутності. Суд, вивчивши обвинувальний акт та додані до нього матеріали, прийшов до висновку про доведеність її вини. Тож визнав винуватою у вчиненні усіх вищезгадуваних правопорушень і присудив у підсумку 34 тис. штрафу.

Вирок набрав законної сили 7 жовтня.

Читайте також:
За незаконне отримання соціальної допомоги житель Прикарпаття отримав 34000 гривень штрафу