п’ятниця , 29.03.2024

У Франківську за п’яну їзду водій отримав 51000 гривень штрафу з конфіскацією авто

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року попався за кермом у стані наркотичного сп’яніння.

водій наркотики

Як вбачається із матеріалів справи, 9 травня цього року в Івано-Франківську на вулиці Надрічна поліцейські зупинили водія автомобіля марки “Фольксваген Гольф”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляд на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився у присутності двох свідків.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій, який притягується до відповідальності, двічі не з’явився, тож суд приступив до розгляду без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що вина водія “Фольксвагена” у вчиненні порушення, передбаченого ч.3 ст.130 КУпАП повністю доводиться зібраними та дослідженими доказами.

Отож, суд призначив порушникові покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який перебуває у його власності.

Термін апеляційного оскарження уже минув і рішення суду набрало законної сили.

Слід зауважити, що вказаний водій за останніх 5 років близько 10 разів притягувався до відповідальності за нетверезе водіння, а також кілька разів притягувався до відповідальності за скоєння ДТП.

Читайте також:
У Косові судили водія, який в’їхав у дерево та пив горілку після скоєння ДТП