п’ятниця , 26.04.2024

У Косові судили водія, який в’їхав у дерево та пив горілку після скоєння ДТП

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння ДТП.
п'яний водій

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 16 липня цього року у місті Косові – вночі на вулиці Незалежності водій автомобіля “Опель Вектра” та допустив зіткнення з деревом.

Від проходження огляду на стан сп’яніння винуватець аварії відмовився, пояснив поліцейським, що випив горілки уже після скоєння аварії.

Правоохоронці склали на порушника адміністративний протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після скоєння ДТП або після законної вимоги поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Опель” свою провину заперечив і просив закрити справу. Пояснював, що тієї ночі справді допустив зіткнення з деревом, але запевнив, що алкогольних напоїв не вживав і керував автомобілем, будучи тверезим.

А вже потім після приїзду додому вживав алкоголь. Про вживання горілки після ДТП він розповів поліцейським і саме цим мотивував свою відмову від проходження огляду на стан сп’яніння.

Власне такими поясненнями, наданими у суді, водій тільки підтвердив свою провину у порушенні і продемонстрував свою необізнаність.

Адже за вживання алкоголю після ДТП передбачений вдвічі більший штраф, ніж просто за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Косівський районний суд постановив водія “Опеля” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Наразі рішення не набрало законної сили. Водій “Опеля” намагається його оскаржити в Апеляційному суді.

Олег КУРИЛО

Читайте також:
2,52 проміле: на Надвірнянщині п’яний скутерист заробив 17000 гривень штрафу