середа , 17.04.2024

Наївся печива з Амстердаму: у Франківську спіймали водія у стані наркотичного сп’яніння

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія автомобіля, який перебував за кермом у стані наркотичного сп’яніння.

водій наркотики

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції був зафіксований 29 квітня цього року в Івано-Франківську – на вулиці Миколайчука правоохоронці зупинили водія автомобіля марки БМВ, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у лікаря-нарколога у встановленому законом порядку.

Результат огляду – позитивний. Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Під час судового розгляду водій БМВ вину у вчиненому порушенні не визнав та пояснив, що він за кермом був тверезим, але за тиждень до того вживав їжу – печиво з Амстердаму з наркотичною речовиною.

Адвокат водія просив закрити справу у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Однак, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до іншого висновку – постановив визнати водія винним у вчиненні адмінпорушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і рішення суду набрало законної сили.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Косові судили водія, який в’їхав у дерево та пив горілку після скоєння ДТП