субота , 20.04.2024

На Франківщині чоловік пішов по гриби, а натрапив на заготовлені дрова і вкрав їх

На Прикарпатті чоловік пішов по гриби, а натрапив на заготовлені дрова ясена. Перед спокусою не встояв, залучив односельчанина та перевіз їх додому.

Затія завершилась штрафом у 17000 гривень для “грибника”. Про це йдеться у вироку Тлумацького райсуду від 8 вересня 2021 року. Як вбачається із матеріалів справи, обвинувачений пішов вранці 9 серпня по гриби в ліс у селі Олеша Олешинської ОТГ Івано-Франківського району.

Там побачив готову продукцію – 5 метрів кубічних дров паливних твердої породи ясен, яку вирішив забрати. Наступного дня попросив знайомого за грошову винагороду перевезти дрова трактором з причепом до його дому. Той це і зробив. Про те, що дрова – чужі, тракторист не знав.

Таким чином, фігурант справи вчинив злочин за ч.1 ст. 185 КК – таємне викрадення чужого майна (крадіжка) та завдав шкоди на 3350 грн.

У суд він через свого захисника звернувся із заявою, у якій визнав свою вину, не оспорює встановлені досудовим розслідуванням обставини та згоден на розгляд обвинувального акту у спрощеному провадженні без проведення судового розгляду в судовому засіданні та за його відсутності. Представник потерпілого лісового господарства не заперечував проти цього. Суд прислухався.

Як результат – він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального проступку за ч.1 ст. 185 КК та присудив 17000 гривень штрафу. Також суд розпорядився долею речових доказів – усі сказав повернути власникам, за винятком причепу – його  сказав конфіскувати.

Наразі вирок законної сили не набрав. На нього подали апеляцію.

Читайте також:
У Франківську жінка знайшла чужий паспорт і оформила на його власника 10000 гривень кредиту