п’ятниця , 26.04.2024

У Карпатах під час розпалювання багаття стався вибух – загинули двоє туристів

Трагічний випадок трапився у середу, 15 вересня, у Карпатах – двоє туристів загинули і четверо отримали травми.

вибух у Карпатах

Вчора, 15 вересня, о 21:20 до рятувальників Івано-Франківщини надійшло повідомлення про вибух у Карпатах, внаслідок якого загинули люди.

Про це сьогодні, 16 вересня, інформують в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Група туристів з 12 осіб, в тому числі дві дитини віком 3 та 5 років та 1 громадянин Великобританії, під час привалу на полонині «Під Берди», поблизу села Вороненка Поляницької ТГ розвела багаття. Під час цього відбувся вибух. Наразі невідомо, що саме могло вибухнути – можливо, йдеться про артснаряд чи міну часів Другої Світової.

За наданими координатами подія трапилась на адміністративній території Закарпатської області. На місці події дві особи загинули, четверо отримали травми, з них троє – у важкому стані.

О 00.45 рятувальники пошуково-рятувального відділення розпочали супровід з полонини до підніжжя гори однієї постраждалої особи, яку о 01.40 передали бригаді ШНМД в підніжжі гори. О 01.15 розпочато супровід учасників групи, які не зазнали травмувань.

О 02.20 рятувальниками розпочато заходи з перенесення на ношах ще одної особи, а двох інших постраждалих транспортували автомобілями підвищеної прохідності до підніжжя в с. Вороненко Поляницької ТГ. На місці події залишаються під наглядом гірських рятувальників ГУ ДСНС в Закарпатській області тіла двох загиблих.

Станом на 04:20 роботи по рятуванню потерпілих завершено, четверо травмованих з травмами різних ступенів важкості госпіталізовано Яремчанської міської лікарні.

Для надання допомоги постраждалим від ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області залучено 10 од. тех., та 38 чол. особового складу та 10 чол., 4 од.тех., ГУ ДСНС України в Закарпатській області.

Читайте також:
У Верховині винуватець смертельного ДТП із білоруськими туристами отримав 9 років тюрми