субота , 27.04.2024

У Верховині винуватець смертельного ДТП із білоруськими туристами отримав 9 років тюрми

Організатор подорожі отримав три роки позбавлення волі, а водій – дев’ять.

ДТП, Красник, туристи

Верховинський районний суд оприлюднив вирок, яким двох чоловіків, що організовували рафтингову подорож білоруських туристів на Прикарпатті у травні 2019 року, засуджено до трьох і дев’яти років позбавлення волі.

У матеріалах справи вказано, що водій, який, шостого травня 2019 року, у автомобілі ГАЗ-66 перевозив 23 білоруських туристів, перебував у стані алкогольного сп’яніння, чим спричинив загибель трьох осіб, а також спричинив п’ятьом потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження. Його засуджено до дев’яти років позбавлення волі та на три роки позбавлено права керувати транспортними засобами.

Щодо іншого обвинуваченого, який був організатором рафтингово відпочинку для білоруських туристів і якому належав автомобіль ГАЗ-66 вказано, що він грубо порушив правила експлуатації транспорту, адже автомобіль не був обладнаний місцями для сидіння.

«Грубе порушення полягало у перевезенні 23 пасажирів у транспортному засобі, не обладнаному відповідною кількістю місць для сидіння, з яких 16 осіб в кузові вантажного автомобіля, який не призначений для перевезення людей; інших незаконних діях, як використання транспортного засобу без проходження періодичного технічного огляду, перевезенні пасажирів без відповідного страхування, використання незареєстрованого причепу з встановленими шинами різних розмірів, конструкцій, моделей», – йдеться у матеріалах справи.

Організатору відпочинку суд присудив три роки позбавлення волі.

Нагадаємо, 6 травня 2019 року у селі Красник Верховинського району вантажний автомобіль ГАЗ-66, який перевозив туристів з Білорусі, впав у річку Чорний Черемош. Вантажівка злетіла з висоти близько 40 м.

Тоді внаслідок ДТП загинуло троє людей. Загалом в автомобілі перебували 23 людини.

Читайте також по цій темі:
Водій вантажівки, який з туристами у Карпатах злетів у річку, був п’яним