п’ятниця , 29.03.2024

Прикарпатка розповіла, як пережила екстрену посадку літака (ФОТО)

Франківка Христина Бердій розповіла, як український літак екстрено сідав в Туреччині.

екстрена посадка літака

Минулої п’ятниці, 27 серпня, літак авіакомпанії Azur Air Ukraine (рейс QU-4538 «Шарм-ель-Шейх – Бориспіль») зробив незаплановану посадку в аеропорту турецької Анталії.

Про це свідчать дані сервісу FlightRadar, повідомляє Галка.

Безпосереднім свідком подій стала жителька Івано-Франківська Христина Бердій з чоловіком. Жінка на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила, що під час польоту відчула сильне запаморочення і втому, і зрозуміла про проблеми з літаком.

“Пролетівши деякий час, я відчула сильне запаморочення, закладеність вух та втому, думаю не дивно, прокинулись о 4 ранку, трішки посплю –  пройде. Пролетівши 30 хв нічого не змінилось. Пройшла година. В літаку спрацювали авіасигнали, якісь звуки, мигалки, випали кисневі маски, пілот почав кричати: “Вдягайте маски, вдягайте маски, в літаку розгерметизація…”, – зазначила франківка.

Перші кілька секунд жінка не могла повірити у те, що все відбувається насправді. Прийшла до тями франківка лише коли літак почав втрачати висоту.

“Літак почав різко знижуватись, ми все ближче і ближче бачили море. Кисневі маски дуже старі. Кисневі подушки на початку ще трішки роздувались і то не всі, після 30 хв польоту я побачила, як мій чоловік почав засинати, оскільки я лікар і знаю як виглядає гіпоксія, ще більше запанікувала, на щастя на 3 людини було 4 маски, вихопила в сусіда запасну і дала чоловікові, трішки допомогло”, – розповіла жінка.

Кисню в масках вистачило ненадовго. На борту знаходилось 249 людей разом з дітьми та екіпаж літака.

“Молюсь…Ніхто нічого не пояснює, починаємо з чоловіком прощатись, знову молимося…І тут чуємо дивні звуки, хтось сказав, що скинули пальне, розуміємо, що все ще страшніше ніж думали, море вже ближче і ближче, землі не бачимо.І тут чуємо від пілота, що нам дозволили аварійну посадку в Анталії, появилась надія”, – розповіла пасажирка літака.

Пролетівши ще близько 1,5 годину, пілот здійснив успішну аварійну посадку.

“Нам дозволили перебувати в аеропорті, екіпаж повідомив, що нас заберуть через декілька годин, чекаємо три години, але ніхто не підходить, починаємо зв‘язуватись зі своїми родичами та турагентствами з України. В аеропорті нічого не пояснюють. Через турагентство, в якого ми купляли поїздку, ми знали хоч якусь інформацію, вони запевнили, що все-таки нас нагодують зараз та заберуть близько 17 години іншим літаком. О 16:40 здійснилась посадка там, де приземлились, на таки інший літак компанії Azur Air, поки ми сідали, то бачили, що той літак, на якому прилетіли досі перевіряють та щось там ремонтують. Ніхто нам так і не сказав, яка була точна причина… До України летіли зі страхом ще 2 год 10 хв. Сіли, все добре, живі та щасливі, що вдома. Чи до нас хтось підійшов запитатись як ми? Ніхто!”, – додала Бердій.

Як відомо з відкритих джерел, Boeing-757 компанії Azur Air Ukraine на наступний день після інциденту продовжив виконувати рейси.

Читайте також:
Туристи з Саудівської Аравії розповіли, чим їм сподобався Буковель (ВІДЕО)