п’ятниця , 29.03.2024

Працюватиме у вихідні та цілодобово: на Прикарпатті планують збудувати унікальну поліклініку

На Прикарпатті за грантові гроші збудують нову поліклініку. Її унікальність – в роботі без вихідних. 

цілодобова лікарня

В Івано-Франківську на базі центральної міської клінічної лікарні за грантові гроші планують збудувати поліклініку, яка працюватиме 24 години сім днів у тиждень. Як розповів в ефірі Суспільного головний лікар медзакладу Тарас Масляк, розпочати роботи планують вже цієї осені.

“Це — грант, над яким ми працюємо з нашими колегами з Румунії, — будівництво консультативно-діагностичної поліклініки і денного стаціонару, які будуть працювати 24/7. Заклад прийматиме пацієнтів, яким буде потрібна медична вузькоспеціалізована допомога і в суботу, і в неділю. До прикладу, працюватиме ЛОР, офтальмолог, кардіолог”, — розповів Тарас Масляк.

За його словами, головне завдання – зробити планову медичну допомогу доступнішою. Тарас Масляк каже, що такий медичний досвід запозичили у колег з Європи та США. Проєкт медичного закладу вже готовий, тому в центральній міській клінічній лікарні готуються до будівельних робіт.

“Ми плануємо наприкінці жовтня, як тільки отримаємо дозвіл на будівництво, закласти перший камінь і почати будову. Я думаю, можливо, за рік ми завершимо роботи”, – каже Тарас Масляк.

За словами головного лікаря, майбутнє приміщення матиме “цікаву архітектурну форму”. Це буде скляний куб на півтора поверху. Фінансуватиметься будівництво за грантові та благодійні гроші.

Щоб забезпечити повноцінну роботу майбутнього медзакладу, каже Тарас Масляк, є вдосталь працівників. Для лікарів та медсестер складуть відповідний графік у кілька змін.

“Будуть зміщені графіки. Хто буде працювати у вечірній час, матиме значно більшу зарплату. Всі ці питання будемо узгоджувати під час того, як запрацюємо. Насамперед, потрібно побудувати клініку”, – каже Тарас Масляк.

За його словами, записатися на прийом до фахівців пацієнти зможуть у зручний для них час. А вартість послуг зазначатимуть у відкритій методиці розрахунків.

Читайте також:
Відомі нові симптоми: штам “Дельта” виявили майже у всіх громадах Прикарпаття