середа , 24.04.2024

На Городенківщині за п’яну їзду водій скутера отримав 51000 гривень штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції був зафіксований 29 червня цього року у селі Чернятин, що на Городенківщині, – правоохоронці зупинили водія скутера, який перебував за кермом з ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій відмовився у присутності двох свідків. Але погодився пройти огляд у медичному закладі.

Результат огляду – 0,32 проміле, що вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення.

Тому суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив визнати винним водія скутера у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору. Дане рішення суду уже набрало законної сили.

Читайте також по цій темі:
На Городенківщині за п’яну їзду водій скутера отримав 34000 гривень штрафу