четвер , 25.04.2024

3,18 проміле: у Городенці за п’яну їзду водій отримав 34000 гривень штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

алкоголь за кермомЯк вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 29 липня цього року у місті Городенка – ввечері, близько 23.00, на вулиці Богуна поліцейські зупинили водія автомобіля “Фіат Дукато”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 3,18 проміле, що майже у 16 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій у судове засідання не з’явився, хоча належним чином був поінформований про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив водія автомобіля “Фіат Дукато” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
На Городенківщині за п’яну їзду водій скутера отримав 51000 гривень штрафу