п’ятниця , 19.04.2024

На Тлумаччині п’яний водій заїхав у кювет і отримав 17000 гривень штрафу

17 тисяч гривень штрафу присудив Городенківський райсуд водію  АУДІ 6 за керування напідпитку та з’їзд в кювет. Водій на суд не з’явився.

авто алкоголь

Про це йдеться у постанові Городенківського райсуду від 21 липня. Як випливає із протоколу про адміністративне правопорушення, вранці 5 червня на вул.Центральна села Озеряни Тлумацького району водій АУДІ не впорався з керуванням та злетів у кювет.

Причому, водій був з ознаками алкогольного сп’яніння, але від огляду на стан сп’яніння відмовився. Таким чином вчинив правопорушення за ст.124 КУпАП, ч.1 ст.130 КУпАП.

До суду чоловік не з’явився і про причини неявки не повідомив.  А той, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про наявність в діях водія ознак вищезгаданих правопорушень. Зокрема досліджував рапорт поліції, акт огляду, письмові пояснення свідків, схема ДТП, відео.

Суд сказав, що матеріали провадження не містять жодних відомостей щодо неправомірних дій працівників поліції під час складання протоколів і т.д. Тож врешті визнав чоловіка винуватим у вчиненні правопорушень за ст. 124 КУпАП, ст. 130 КУпАП та присудив у підсумку 17000 гривень штрафу.

Рішення набрало законної сили 2 серпня.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Верховині водій захищався як міг, але за нетверезу їзду таки отримав 17000 грн. штрафу