субота , 20.04.2024

У Солукові двічі спіймали п’яного водія і присудили йому 34000 гривень штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який двічі впродовж місяця попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

штрафи за керування у нетверезому стані

Як вбачається із матеріалів судової справи, 11 квітня цього року працівники поліції у селі Солуків зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 1,75% проміле.

А 10 травня цей же водій у цьому ж селі Солуків знову попався поліцейським у стані алкогольного сп’яніння.

Спочатку водій ВАЗу не зупинився на вимогу поліцейських, спробував втікати, але згодом був зупинений шляхом переслідування. У втікача були помітні ознаки алкогольного сп’яніння, але цього разу він у присутності двох свідків відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

За обома фактами працівники поліції склали адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).  Також склали на нього протокол і за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання вимоги про зупинку).

За нетверезе керування адмінпротоколи склали за ч. 2 ст. 130 КУпАП, оскільки цей водій у вересні минулого року уже притягався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 і отримав 10200 гривень штрафу.

Відповідно до чинного законодавства, якщо на розгляді суду перебувають одразу кілька адмінматеріалів стосовно однієї особи, то їх об’єднують в одну справу і покарання призначається за найбільш значиме порушення із числа доведених.

Відтак, водієві пощастило у тому плані, що два факти від 11 квітня і 10 травня об’єднали в одну справу і призначили одне покарання.

Дослідивши матеріали справи, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ч. 2 ст. 130 КУпАП і ч. 1 ст. 122-2 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Рішення суду 15 червня набрало законної сили.

Читайте також:
Водій “Шкоди”, який у Кривопіллі скоїв ДТП, отримав 17000 гривень штрафу