середа , 08.05.2024

Водій “Шкоди”, який у Кривопіллі скоїв ДТП, отримав 17000 гривень штрафу

Верховинський районний суд призначив покарання для водія автомобіля марки “Шкода”, який, будучи в стані алкогольного сп’яніння, скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Кривопільський перевал

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 5 травня цього року у селі Кривопілля Верховинського району.

Водій легкового автомобіля марки “Шкода Октавія” не вибрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Ауді А8”.

У результаті зіткнення обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Водій “Шкоди” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився у встановленому законом порядку.

На водія склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобам у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що він тільки “притулився” до автомобіля марки “Ауді”, який був припаркований неправильно.

Однак, дослідивши матеріали справи, Верховинський районний суд прийшов до висновку, що у діях водія “Шкоди” вбачаються ознаки порушень за ст. 124 КУпАП та ч. 1 ст. 130 КУпАП і 18 червня призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Антон ЗАХАРКІВ

Читайте також:
На Прикарпатті судила пастуха, корова якого скоїла ДТП