вівторок , 19.03.2024

У Калуші судили працівника охоронної фірми, який вдома зберігав пістолет-кулемет

Умовне покарання присудив Калуський міськрайонний суд чоловіку за незаконне поводження зі зброєю. Той придбав та зберігав вдома пістолети, пістолет-кулемет, патрони. 

пістолет-кулемет

Про це йдеться у вироку суду від 20 липня 2021. Фігурант справи –  начальник служби безпеки ТзОВ «Кріон-ЛХЗ».

Як зазначено в  документі, чоловік придбав короткоствольний пістолет «Zoraki» моделі 914, калібру 9 мм. Р.А.К., пістолет – кулемет Скорпіон Н 9203, самозарядний пістолет Чеська збройова мод. 75 D Compact та боєприпаси до неї – 32 (тридцять два) патрони калібру 9 мм (9х19), та 243 (двісті сорок три) патрони калібру 7,65 мм, які переніс до будинкута  протягом тривалого часу зберігав їх без передбаченого законом дозволу.

Обвинувачений  в судовому засіданні свою вину у вчиненні злочину визнав повністю та підтвердив суду вищенаведені обставини. У вчиненому розкаявся  та просив суд суворо його не карати.

Зважаючи на те, що сторони не оспорювали фактичні обставини справи, суд їх не досліджував. Обмежився  лише допитом обвинуваченого та дослідженням матеріалів провадження, що характеризують особу обвинуваченого.

На підставі зібраних доказів, оцінюючи їх в сукупності, суд прийшов до висновку, що дії обвинуваченого  слід кваліфікувати за ст.263 ч.1 КК України, так як він вчинив незаконне зберігання та придбання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Тож визнав винуватим у вчиненні злочину та присудив чотири роки тюрми. На підставі ст.75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши 1,5 років випробувального терміну.

Частину вилученої зброю суд розпорядився передати у натурну колекцію вогнепальної зброї Івано-Франківського НДЕКЦ МВС  після вступу вироку у силу, частину – знищити.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Діана БОЙКО

Читайте також:
На Прикарпатті ліквідували ботоферму, яка виконувала завдання замовників із Росії