середа , 24.04.2024

За образу та приниження продавчині юнак з Косівщини отримав 22000 гривень штрафу

На Косівщині хлопець влаштував конфлікт із продавчинею у кафе, де відпочивав. Обматюкав її, принижував, ображав, сідав на прилавок.

штраф, новини ПрикарпаттяЗа такі дії суд присудив йому 22 тисячі гривень штрафу. Про це йдеться у вироку Косівського райсуду від 16 червня. Як зазначено у ньому, хлопець грубо порушив громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом.

Зокрема, торік 20 жовтня фігурант справи був у кафе “Експрес” у селі Пістинь. Почав лаятись в бік продавчині, потім присів на торговельний прилавок і далі лаяв, принижував, ображав її. Всі решту клієнтів покинули кафе.

У суді обвинувачений вину визнав, розповів, що справді ображав принижував продавчиню в присутності відвідувачів і працівників кафе,  покаявся і сказав, що заподіяну шкоду уже відшкодував.

Суд, враховуючи те, що учасники обставин не оспорюють обставин справи, не став і досліджувати таких – дослідив характеристику, копію паспорта обвинуваченого і т.д., і врешті прийшов до висновку про доведеність вини фігуранта справи у вчиненні злочину за ч.1 ст. 296 КК і про можливість його перевиховання без ізоляції від суспільства.

Тому визнав винуватим у хуліганстві і присудив одну тисячу неоподатковуваних мінімумів штрафу –  22 тис. 100 грн.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Антон ЗАХАРКІВ

Читайте також:
За вбивство брата житель Косівщини отримав 7,5 років тюрми