п’ятниця , 29.03.2024

Євро-2020: збірна України таки виходить в 1/8 фіналу

Завдяки шведам та іспанцям збірна України таки виходить у плей-офф чемпіонату Європи з футболу.

збірна України, Євро-2020Для виходу нашої команди в 1/8 фіналу потрібно було, щоб у групі Е матч Іспанія – Словаччина завершився не у нічию і щоб поляки не перемогли збірну Швеції.

І цей пасьянс таки склався, пише Тернополіс.

Збірна Іспанії сьогодні, 23 червня, у своєму заключному матчі групового етапу перемогла Словаччину з рахунком 5:0.

А збірна Швеції перемогла команду Польщі з рахунком 3:2.

Щоправда, кінцівка матчу Швеція-Польща виявилася стресовою і для обох його учасників, і для збірної України та її вболівальників.

Шведи вели в рахунку 2:0 (дубль оформив Форсберг), але Роберт Левандовськи двома влучними ударами повернув інтригу у матчі – на 84-ій хвилині рахунок уже був 2:2.

Втім, скандинави в останні хвилини зустрічі не тільки вистояли, але й видряпали собі перемогу – на 94-ій хвилині гол забив Классон.

3:2 – бойова перемога Швеції.

Турнірне становище команд у групі Е:

Швеція – 7 очок,
Іспанія – 5 очок,
Словаччина – 3 очки,
Польща – 1 очко.

Нагадаємо, в 1/8 фіналу з 6-ти груп виходять 12 команд, які займуть 1-2 місця у своїх групах, а також 4 команди з шести тих, що посядуть треті місця у своїх групах.

За рахунок додаткових показників, серед команд, які посіли треті місця у своїх групах, збірна України випереджає Словаччину та Фінляндію.

І це означає, що наша команда виходить в 1/8 фіналу на Євро і дуже ймовірно, що на цій стадії турніру українці зіграють зі своїми рятівниками – командою Швеції.

Читайте також:
Євро-2020: Збірна України поступилася Австрії і посіла третє місце у групі

Один коментар

  1. На відміну від Нідерландів, на чемпіонат Європи-2020 у складі Північної Македонії не зміг відправитися один із лідерів команди в лінії атаці. Форвард “Удінезе” Ілля Нестеровські зазнав травми хрестоподібних зв’язок у квітні, через що не був викликаний на турнір. Решта ж лідерів потрапили до остаточної заявки збірної Македонії. Найбільш відомими є 21-річний півзахисник Ельїф Ельмас, який поки що не є гравцем основи “Наполі”, хоча регулярно виходить на заміну (44 матчі, 10 – зі старту). А також 37-річний Горан Пандєв, який виступає за збірну з 2001-го і за 20 років все-таки зміг з нею потрапити до фінальної частини великого турніру.