п’ятниця , 26.04.2024

У Городенці за п’яну їзду водій “Жигулів” отримав 34000 гривень штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.
штрафи за п'яне водіння, новини Прикарпаття

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 16 квітня у місті Городенка – на вулиці Богуна поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2105”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 1,25 проміле.

У своєму письмовому поясненні кермувальник заявив, що з результатом огляду згоден, провину визнає.

На водія поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Жигулів” не з’являвся, розгляд справи кілька разів переносили.  А 2 червня суд врешті розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Городенківський районний суд постановив визнати винним водія “ВАЗ 2105” у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

14 червня закінчився термін подачі апеляції і дане рішення суду уже набрало законної сили.

Читайте також:
За вживання алкоголю після ДТП водій з Прикарпаття отримав 34000 гривень штрафу