вівторок , 19.03.2024

У Франківську нетверезий водій “Фольксвагена” збив 5-річного хлопчика

Дорожньо-транспортна пригода з потерпілим трапилася у п’ятницю, 18 червня, в Івано-Франківську.

ДТП у ФранківськуДитина з мамою переходила дорогу по пішохідному переході, а водій, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, вчинив наїзд на малолітнього, який раптово відпустив руку матері й вибіг наперед жінки.

Про це інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

18 червня о 17:30 до поліції надійшло повідомлення про ДТП з потерпілим в Івано-Франківську. На місце події негайно прибули патрульні, а також слідчо-оперативна група.

Працівники поліції встановили, що 24-річний водій Volkswagen Passat рухався по вулиці Північний бульвар у сторону вулиці Тичини, але не врахував дорожньої обстановки і здійснив наїзд на малолітнього пішохода – 5-річного франківця.

За словами очевидців, дитина переходила проїзну частину дороги в межах нерегульованого пішохідного переходу з мамою за руку, але раптово відпустила її і вибігла наперед жінки.

На місце події негайно прибули медики, які госпіталізували малолітнього з травмами.

Під час спілкування з водієм, поліцейські помітили у нього явні ознаки спяніння, але не алкогольного, а наркотичного. У медичному закладі підтвердилось, що він таки дійсно вживав наркотики і був у стані сп’яніння на момент ДТП.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286-1 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння).

Автомобіль доставлено на спецмайданчик, триває досудове розслідування. Працівники поліції встановлюють всі обставини події.

Читайте також:
На Івано-Франківщині п’яний водій скоїв смертельне ДТП – загинув 18-річний юнак