п’ятниця , 26.04.2024

Таки збрехала: Христина Мохнацька не підкорила вершину Евересту (ФОТО)

Ми вже писали про те, що відома альпіністка та викладачка одного з ВНЗ Івано-Франківська відкинула звинувачення у брехні щодо підкорення Евересту.

Христина Мохнацька, Еверест, скандал

Проте, як згодом повідомила сама жінка, їй не вистачило «якихось 15 метрів».

Усе почалося з гучної заяви Христини про підкорення найвищої точки планети – гори Еверест 8848 м – без кисневих балонів. На початку літа в соцмережі жінка гордо заявила, що вершина таки взята.

Проте вже наступного дня кілька альпіністів, які в ті дні також підкорювали Еверест, звинуватили прикарпатку у брехні, навівши кілька доказів. Одним з них стала відсутність імені Христини у відповідному реєстрі всіх тих, хто підкорював Джомолунгму.

«Ми бачили Мохнацьку в команді, вона йшла з кисневим балоном, але це не біда. Гірше те, що вона потім розвернулася, але продовжила стверджувати, ніби таки підкорила вершину», – заявило одразу кілька альпіністів (Дмитро Семеренко; Петро Шамборовський; Валентин Сипавін, який чотири рази сходив на Еверест й інші) та провідників.

Аби підтвердити свої слова, жінку попросили надати фото та відео з самої вершини. Знімати її було кому, адже альпіністка мала двох провідників.

Сама Христина витримала кількаденну паузу й таки розповіла, що сталося насправді.

«На висоті 8780 метрів моєму Калдіну стало погано, він не зміг йти далі. Я продовжила сходження з другим шерпою… Там було стільки люду: одні спускалися, інші йшли вгору. Дуже важко було розминутися…

Весь час мене мучила совість, що я залишила Калдіна самого, без чаю та аптечки, які були в моєму рюкзаку… І ось до вершини залишається десь метрів 15. Я ще фотографую Даву, роблю з ним селфі, але розумію, що треба йти на допомогу… Тому розвертаюся за якихось метрів 10».

Сама ж Христина вважає, що таки підкорила Еверест, а всі звинувачення у брехні – безпідставні.

«А що, я мала залишити людину помирати? Я таки була на вершині світу! Я її підкорила!»

Христина СЛОТА

Читайте також:
У Карпатах зацвіла червона рута (ФОТО)