вівторок , 23.04.2024

Прикарпатка відкинула звинувачення у брехні про сходження на Еверест

Прикарпатка Христина Мохнацька спростувала звинувачення, нібито вона збрехала про сходження на Еверест. Про це жінка написала на своїй сторінці в соціальній мережі.

Еверест, Христина Мохнацька

Як відомо, кількома днями раніше викладачка географії одного з ВНЗ Івано-Франківська піднялася на Еверест. Сходження відбулося о 07:04 за місцевим часом. Усе це жінка зробила без кисневих балонів, тим самим ставши рекордсменкою України.

От тільки слава тривала недовго. Дехто з альпіністів звинуватив жінку у брехні.

«Я теж піднімався на Еверест у тій групі, де була Христина. По-перше, вона таки використовувала кисневі балони. По-друге, за понад тисячу метрів до самої вершини жінка розвернулася та пішла вниз», – написав у мережі альпініст з Дніпра Дмитро Семеренко. 

Сама Христина цю ситуацію спростувала та як доказ опублікувала фото команди, яка підіймалася на найвищу точку планети разом із нею.

«Довго думала, що написати у відповідь… Я дійсно піднялася на Еверест, ось люди, які були поруч. А те, що мого імені наразі немає у списках – відповідна компанія просто забула його внести. За кілька днів інформацію виправлять».

Що цікаво, у переліку альпіністів, які 1 червня сходили на Еверест, дійсно немає імені Христини. Станом на сьогодні інформацію так і не оновили.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Рекорд на Арараті: Мандрівниця з Франківська найдовше декламувала “Кобзар” на вершині гори