вівторок , 19.03.2024

СБУ затримала трьох жителів Прикарпаття, які торгували зброєю (ФОТО)

CБУ заблокувала в Івано-Франківську діяльність злочинної групи, яка спеціалізувалася на нелегальному збуті автоматичної і короткоствольної зброї та боєприпасів.

новини Прикарпаття, торгівля зброєю

Співробітники спецслужби встановили, що до складу групи входило троє місцевих жителів. Один з них раніше притягався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини.

Про це сьогодні, 17 червня, інформують у прес-службі управління СБУ в Івано-Франківській області.

Зловмисники налагодили збут вогнепальної зброї, у тому числі переробленої з небойових зразків. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки у кримінальних колах.

За оперативними даними, автомат Калашникова організатори групи оцінювали у тисячу доларів, пістолет Макарова – у 700 доларів.

У межах контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували факт збуту зловмисниками пістолета іноземного зразка та одержання завдатку за іще один «короткоствол».

Наразі двом лідерам групи оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру третьому учаснику групи і обрання зловмисникам міри запобіжного заходу.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

новини Прикарпаття, затримання злочинця

новини Франківська, затримання злочинця

Читайте також:
На Івано-Франківщині кримінальний “авторитет” влаштував масовий бунт у виправній колонії

Один коментар

  1. На Стрийщині вилучили зброю та патрони, які двоє двоюрідних братів зберігали вдома. Про це 6 серпня повідомили Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області. Як інформує 17 липня прес-центр СБУ, на Дніпропетровщині СБУ затримала лідера та учасників угруповання, яке загрожувало безпеці і спокою мешканців регіону.