четвер , 28.03.2024

Прикарпатці за місяць витратили на нові авто 3,7 млн доларів

У травні в Івано-Франківську та області придбали 110 нових автомобілів, найпопулярнішою маркою серед яких був Volkswagen.

новини Франківська, продаж авто

Майже 90% зареєстрованих в регіоні автомобілів – кросовери. Частка авто, що обладнані дизельними моторами, склала 30% ринку. Середня ціна кожного автомобіля, який реєстрували у травні, склала 33 600 доларів, а загальна сума витрат – 3,7 млн доларів.

Лідером серед брендів минулого місяця був Volkswagen. Більше десяти таких нових автомобілів отримали реєстрацію у регіоні. Крім цих авто часто обирали Skoda, Toyota, Nissan та Mitsubishi, – повідомляє прес-служба сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Пікап Mitsubishi L200 отримав найбільшу кількість продажів серед моделей і покрив майже 7% ринку. Також у регіоні часто реєстрували Skoda Karoq і Volkswagen Touareg.

Загалом у травні в Україні зареєстрували 8 400 нових автомобілів, на покупку яких витратили 270 млн доларів. Найпопулярнішою маркою була Toyota. Українці купили понад 1 100 таких автомобілів на суму понад 40 млн доларів. Кросовер Toyota RAV4 став бестселером серед моделей. Найдорожчими автомобільними покупками в Україні були три Rolls-Royce Cullinan, один Rolls-Royce Ghost, два Bentley Continental GT і один Bentley Flying Spur.

Нагадаємо, в Івано-Франківську та області у квітні лідером серед марок була Toyota, бестселер серед моделей – Renault Duster. Тоді в регіоні придбали 130 нових автомобілів. Це на 188% більше, ніж у квітні минулого року.

Читайте також:
У Городенці за п’яну їзду водій “Жигулів” отримав 34000 гривень штрафу