п’ятниця , 19.04.2024

На Прикарпатті жінці за вбивство чоловіка, який її домагався, дали умовне покарання

На Косівщині судили жінку, яка вдарила ножем зведеного брата, який її домагався. Чоловік  до медиків не звертався та помер через кілька днів після отриманої травми.

жінка, ножове поранення

Жінка за вбивство з необережності отримала умовне покарання. Про це йдеться у вироку Косівського райсуду від 22 червня. Як зазначено тут, випадок трапився 31 січня 2019 року.

Чоловік повернувся додому після посиденьок з друзями, почав вкотре чіплятись до зведеної сестри, пропонував вступити в ним у статеві зносини та смикав за волосся, ловив за груди і не реагував на вимоги припинити все це.

При цьому, відбиваючи удар чоловіка, жінка нанесла йому удар ножем у груди. Надалі він за медопомогою не звертався, порався по господарству і 10 лютого помер від отриманої раніше травми.

У суді жінка вину свою визнала. Розповіла, що коли родич почав чіплятись, вона чистила картоплю. Тим же ножем його і штрикнула, відбиваючись. Наступного дня вона порадила звернутись до лікаря. Однак родич відмовився, стверджував, що його нічого не болить та просив не розповідати нікому про той випадок. Мовляв, був п’яним і не знав, що коїть. А через 9 днів йому стало гірше, вона викликала швидку, але чоловік помер до їхнього приїзду.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини жінки у вбивстві з необережності. Тож визнав її винуватою у вчиненні злочину за ч.1 ст. 119 КК та призначив 4 роки тюрми. Однак на підставі ст. 75 КК, звільнив від відбування покарання, призначивши два роки іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Антон ЗАХАРКІВ

Читайте також:
За вбивство брата житель Косівщини отримав 7,5 років тюрми