середа , 24.04.2024

На Івано-Франківщині водій “Фольксвагена” збив двох диких кабанів

На Прикарпатті намагалися притягнути до відповідальності водія, який скоїв наїзд на двох диких кабанів.

дорожній знак Дикі тварини

Як вбачається із матеріалів справи, 13 березня цього року у вечірнє пору на автодорозі Стрий-Чернівці поблизу села Марківці водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не обрав безпечної швидкості руху та допустив наїзд на двох диких кабанів.

У результаті ДТП автомобіль отримав значні механічні ушкодження.

На водія склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду).

У судовому засіданні адвокат водія вказав, що він не погоджується із складеним відносно нього протоколом про адміністративне правопорушення, так як в ньому не розкрита суть правопорушення, не вірно вказана адреса його вчинення.

Захисник також зазначив, що на даній ділянці дороги відсутні будь-які попереджувальні знаки «Дикі тварини», до матеріалів справи не додано доказів перевищення швидкості, а наявний відеозапис не містить всіх відомостей про вчинення адміністративного правопорушення.

Дослідивши матеріали справи, Тисменицький районний суд став на сторону водія “Фольксвагена” і постановив закрити справу за ст. 124 КУпАП у зв’язку з відсутністю в його діях складу правопорушення.

15 червня рішення суду набрало законної сили.

Читайте також:
У Рогатині водій “Ауді” в’їхав у будівельні матеріали і після ДТП вживав алкоголь. Що вирішив суд?