середа , 24.04.2024

На Прикарпатті розгорнуть перший в Україні мобільний шпиталь для хворих на коронавірус

На Івано-Франківщині на базі Богородчанської центральної районної лікарні розгорнуть мобільний госпіталь для хворих на COVID-19.

Про це повідомляють прес-служба Івано-Франківської ОДА та  голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

“В Україні вперше розгорнуть тимчасовий шпиталь для лікування хворих на COVID-19. Відповідне рішення прийняла комісія з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області.

Комісія вирішила з 22 лютого заборонити масові, розважальні, релігійні заходи, роботу закладів громадського харчування, додати 600 ліжко-місць для лікування хворих на коронавірус, розгорнути тимчасовий шпиталь на 250 місць на базі Богородчанської лікарні, визначити маршрути госпіталізації до лікарень сусідніх областей”. – написав Михайло Радуцький на своїй сторінці у Facebook.

Окрім того, за інформацією Івано-Франківської ОДА, розгортання додаткових ліжок заплановане також у Лисецькій, Верховинській та Заболотівській лікарнях.

Наразі завантаженість ліжок у деяких лікарнях Івано-Франківщини сягає 100%. Щоденно туди доправляють 80-120 пацієнтів. Зокрема, як зазначається, Яремчанська, Солотвинська та Косівська лікарні працюють “на межі власних можливостей”.

Нагадаємо, впродовж ось уже другого тижня поспіль Івано-Франківська область є лідером в антирейтингу за добовим приростом хворих на коронавірусну хворобу серед усіх регіонів. Так, наприклад, за минулу добу в області зареєстровано майже 800 новини випадків коронавірусної інфекції.

Через стрімке поширення COVID-19 із 22 до 28 лютого на Прикарпатті запроваджують карантин “червоного” рівня.

Читайте також:
Коронавірус на Прикарпатті: за минулу добу 799 випадків зараження, 10 людей померли