п’ятниця , 26.04.2024

На Прикарпатті посилюють карантин через зростання захворюваності на коронавірус

З 22 лютого на території Івано-Франківської області посилюють карантинні заходи.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 17 лютого, на засіданні Регіональної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій Івано-Франківської ОДА.

Участь у цьому засіданні взяв головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

Зокрема, на засіданні комісії прийняли рішення про заборону з 22 по 28 лютого приймання відвідувачів закладами громадського харчування, крім роботи на виніс, а також заборонили роботу розважальних закладів, кінотеатрів, театрів, нічних клубів, дискотек тощо.

Також заборонили проведення масових заходів – релігійних і культурних, зокрема концертів, спортивних та рекламних заходів.

Такі обмеження зумовлені різким зростанням захворювання на коронавірусну інфекцію, яке спостерігається на Прикарпатті ось уже другий тиждень поспіль.

Комісія також прийняла рішення з 22 лютого організувати на базі Богородчанської ЦРЛ монопрофільну лікарню на 250 ліжко-місць для надання стаціонарної допомоги пацієнтам із коронавірусом. На базі Лисецької лікарні розгорнуть додатково 50 ліжко-місць, ще 150 місць розгорнуть у лікарнях, які вже лікують хворих на коронавірус.

До 18 лютого у Верховинській та Заболотівській лікарні планують розгорнути по 50 ліжок. Ще 80 додаткових ліжкомісць розгорнуть в Івано-Франківській облачній клінічній лікарні та обласній інфекційні лікарні.

Нагадаємо, 16 лютого стало відомо, що у Центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська, яка приймає пацієнтів з Covid-19, закінчилися вільні місця. Сьогодні до Івано-Франківська терміново прибув головний санлікар Віктор Ляшко.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов сьогодні, 17 лютого, під час засідання обласної комісії ТЕБ і НС заявив, що в Івано-Франківській області захворюваність на коронавірус зросла на 28,8%, завантаженість лікарень становить майже 100%, а у деяких медзакладах уже не вистачає кисню.

Читайте також:
Коронавірус на Прикарпатті сьогодні: статистика за 17 лютого