вівторок , 30.04.2024

На Івано-Франківщині власник кафе за порушення карантину отримав 34000 гривень штрафу

Власник кафе-бару “Роял” отримав штраф у розмірі 34000 гривні за те, що заклад не припинив діяльність після 22.00.

Факт порушення було зафіксовано 7 листопада у селі Ясенів Пільний Городенківського району. Після 22.00 працівники поліції помітили, що кафе-бар “Роял” не припинив свою роботу, чим порушив вимоги Постанови Кабінету міністрів, які стосуються карантинних обмежень.

Відтак, правоохоронці зайшли у приміщення закладу і склали протокол про адміністративне порушення за  ст.44-3 КУпАП (в редакції, яка діяла станом на 07.11.2020).

Матеріали справи направили для розгляду у Городенківський районний суд.

15 січня під час судового розгляду приватний підприємець вину у вчиненні правопорушення визнав повністю. Він пояснив, що йому було відомо про заборону здійснювати діяльність після 22.00 і також зазначив, що він постійно роз’яснював це своїм працівникам.

Втім, 7 листопада, близько 22.08, до нього зателефонувала бармен закладу і повідомила що в кафе знаходяться працівники поліції. Також вона ствердила, що в закладі перебувають кілька клієнтів, які ще не розрахувались і не покинули заклад.

У судовому засіданні жінка пояснила, що на момент приходу поліції в кафе перебували 4 людини, які ще не розрахувались з ними. На її прохання розрахуватись вони не реагували. Більше відвідувачів крім цих людей в закладі вона не бачила.

Втім, досліджуючи матеріали справи, суд критично поставився до цього пояснення. Причиною цьому стали відеодокази, надані працівниками поліції.

З відеоматеріалів видно, що у закладі після 22.00 насправді перебували не четверо, а близько 10 клієнтів, які нікуди не поспішали і яких ніхто не тривожив, щоб вони звільнили приміщення.

Окрім цього працівники поліції після 22.00 вільно зайшли у приміщення, тобто воно не було зачинене зсередини.

Отож, дослідивши матеріали справи, суд постановив визнати власника кафе винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.44-3КУпАП та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34 000 гривень.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Читайте також:
П’янка за кермом: у Рогатині суд не встиг оштрафувати хитрого водія