п’ятниця , 19.04.2024

Через коронавірус Яремчанський суд не встиг покарати мотоцикліста за п’яну їзду

Спочатку коронавірусом захворів порушник, а згодом захворіла і суддя. Відтак, водія не встигли оштрафувати за нетверезе водіння транспортним засобом.

Випадок трапився у селі Яблуниця іще 6 жовтня 2020 року. Ввечері, близько 21.30, працівники поліції зупинили чоловіка, який керував скутером марки “Ямаха-Джо, 70”.

Як зазначається у матеріалах справи, у чоловік були явні ознаки алкогольного сп’яніння – нестійка хода, запах алкоголю з рота, почервоніння шкіри обличчя тощо. Від проходження огляду на стан сп`яніння він відмовився в установленому законом порядку, у присутності двох свідків.

Тим самим водій порушив вимоги п.2.5 ПДР, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 130 Кодексу України про Адміністративні порушення.

Працівники поліції на водія-порушника склали адміністративний протокол. Матеріали справи направили в суд.

Судові засідання призначалися неодноразово та були відкладені за заявами водія з різних причин – спочатку у зв’язку з перебуванням за межами області та невизнанням вини, згодом через погіршення стану здоров`я у зв`язку із COVID-19.

А судове засідання, призначене 23 грудня, не відбулося у зв`язку із перебуванням судді Остап`юк М.В на лікарняному через захворювання на Covid-19.

І нарешті 12 січня 2021 року надійшла заява від водія про розгляд справи у його відсутності. Ну хто б сумнівався, адже уже минуло три місяці з часу виявленого порушення.

Отож, 20 січня Яремчанський міський суд таки розглянув дану справу без присутності водія.

Дослідивши матеріали справи, суддя Остап’юк М. В. провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП постановила закрити у зв`язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Нагадаємо, згідно чинного законодавства, до адміністративної відповідальності особа може бути притягнута у термін не пізніше 90 днів з часу виявленого порушення.

Таким чином, водієві “Ямахи” вдалося уникнути покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень, яке передбачене за нетверезе кермування транспортними засобами.

Читайте також:
П’янка за кермом: у Рогатині суд не встиг оштрафувати хитрого водія