четвер , 28.03.2024

Горох з Мадагаскару: прикарпатців попереджають про небезпечні продукти на ринках

На ринках України виявили небезпечне насіння кунжуту з Індії та гороху з Мадагаскару.

насіння гороху

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшли повідомлення системи швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах від 27 жовтня щодо цих небезпечних продуктів.

Так, виявили несанкціоновану речовину оксид етилену (2,3mg/kg-ppm) у лущеному насінні кунжуту, що експортувалось з Індії (експортер: Accura Enterprises Pvt.Ltd.Gujarat Gandhinagar) та речовину хлорпірифос (0,06mg/kg-ppm) у чорноокому гороху, що експортувався з Мадагаскару через Нідерланди (постачальник: Asia Express Food BV. Kampen).

Мешканців Прикарпаття наразі просять утриматися від вживання кунжуту та гороху. Ця продукція надходила в Україну, в місто Львів, і звідти розвозилася Україною.

“Операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, попереджають про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби області”, – зазначається у повідомленні.

У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.

Читайте також:
Небезпечне “Сонечко”: на Івано-Франківщині виявили браковану дитячу іграшку