субота , 20.04.2024

Небезпечне “Сонечко”: на Івано-Франківщині виявили браковану дитячу іграшку

Шви та матеріали, з яких виготовлена м’яка дитяча іграшка, не витримали випробування.

дитяча іграшка Сонечко

Управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про те, що працівниками відділу ринкового  нагляду нещодавно було проведено планову перевірку характеристик продукції у розповсюджувача за видом дитяча іграшка.

В ході планової перевірки характеристик продукції було здійснено відбір зразків продукції для проведення їх експертизи (випробувань) в ДП «Івано-Франківськстандартметрології», а саме:

Дитяча іграшка м’яка іграшка «Сонечко», виробник: Китай.

За результатами проведених досліджень, відповідно до протоколу випробувань від 17.07.2020р. № 1322, виявлено наступне:

– дитяча іграшка: м’яка іграшка «Сонечко», виробник: Китай, не відповідає вимогам НД за п. 1 Додатку 2, п. п. 10, 11, 19, 20, 44 Технічного регламенту безпечності іграшок, який затверджений постановою від 28.02.2018 № 151, на іграшці або на її пакуванні виробник та імпортер не вказали своє найменування, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстровану торгівельну марку, контактну поштову адресу, а також виробник не забезпечив іграшку інструкцією відповідно до ДСТУ EN 71-1:2016. Шви та матеріали не витримали випробування – п. 8.4.2.2, А 33 ДСТУ EN 71-1:2016.

На підставі розробленого органом ринкового нагляду, сценарного плану ймовірності виникнення ризику встановлено, що вищезазначена продукція становить середній рівень загрози.

Суб’єктам господарювання, у котрих виявлена вище зазначена продукція, надано рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів (згідно постанови Кабінету Міністрів України від 05.10.2011 р. № 1017) із вимогою припинити реалізацію забракованої продукції з метою подальшого усунення недоліків.

Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області застерігає споживачів щодо використання згаданої продукції.

Один коментар

  1. Спалити