п’ятниця , 26.04.2024

“Чорна п’ятниця” для лісгоспів Прикарпаття: поліція провела 10 обшуків (ФОТО)

Прикарпатські поліцейські провели обшуки на території лісових господарств та приватних підприємств з обробки деревини.

Правоохоронці провели десять санкціонованих обшуків в лісових господарствах та суб’єктів господарської діяльності, що у Косівському районі.

Про це у п’ятницю, 27 листопада, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

У результаті обшуків правоохоронці виявили близько тисячі кубометрів лісоматеріалів різних порід, а підприємці не надали відповідних документів на походження деревини. Досудове розслідування триває.

Днями, в ході раніше розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, детективи слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області, слідчі слідчого управління, оперативники карного розшуку із залученням спецпідрозділу роти поліції особливого призначення провели десять обшуків в лісових господарствах та суб’єктів господарської діяльності в Косівському районі.

Всі обшуки проведені за ухвалою суду і під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Їх мета – виявлення, фіксація та вилучення документів, речей і предметів, які свідчать про можливу злочинну діяльність за минулий і поточний роки.

Під час обшуків поліцейські Івано-Франківщини встановили осіб, які причетні до незаконної діяльності у сфері лісового господарства. У результаті правоохоронці виявили близько тисячі кубометрів лісоматеріалів різних порід. Йдеться як про сировину, так і про готову оброблену лісопродукцію – бруси і дошки.

В ході перевірки підприємці не змогли надати відповідні документи, які підтверджують походження деревини. Також виявлено порушення облікових норм лісообігу. Відтак, правоохоронці вилучили деревину та обладнання для її обробки.

В подальшому заплановано ряд слідчих дій спрямованих на встановлення походження деревини та осіб, які причетні до незаконної рубки лісу. Наразі досудове розслідування триває.