п’ятниця , 26.04.2024

У Франківську п’яний чоловік з ножем напав на партійних агітаторів (ФОТО)

Інцидент трапився ввечері, 6 жовтня, біля супермаркету АТБ на вулиці Івана Павла ІІ. Агітатори викликали поліцію. Проводиться перевірка.

Про напад на агітаторів у соцмережі Facebook повідомив кандидат в депутати від ЄС Сергій Мисько, пише ОПОРА.

За його словами, неадекватний чоловік, погрожуючи представникам партії ножем, вимагав припинити агітацію.

«Все це виглядало досить дивно, якби не група підтримки нападника з чотирьох осіб відверто кримінальної зовнішності, які також почали провокувати нас на дії у відповідь, а особа з ножем намагалася скоротити дистанцію щоб завдати удару по агітатору.

Побачивши, що ми не піддаємося на провокацію, один із групи підтримки нападника завдав удару в голову особі з ножем, спровокувавши потасовку. В результаті чого були пошкоджені два щити з фотосвітлинами», – написав Сергій Мисько.

Після того, як довкола зібрався натовп. Чоловіки, які влаштували бійку, втекли. А нападника з ножем агітатори затримали до приїзду поліції. При обшуку поліцейські виявили у нього ще два ножі. Також, за словами Сергія Миська, інцидент знімали на відео двоє осіб з різних ракурсів.

У пресслужбі поліції Івано-Франківщини повідомили, що проводиться перевірка.

За словами Тетяни Юзвяк, радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, зазначені діяння в залежності від обставин, що будуть встановлюватися, такі дії можуть розглядатися як перешкоджання діяльності суб’єкта виборчого процесу, що поєднане з пошкодженням майна (ч. 2 ст. 157 ККУ), або ж такі дії можуть мати ознаки хуліганства (ст. 296 ККУ).

Читайте також:
Вибори-2020: у Болехові за посаду мера змагаються 10 кандидатів (СПИСОК)