четвер , 28.03.2024

У Франківську начальника судово-медичної експертизи, який попався на хабарі, взяли під варту

Двом посадовцям, яких затримали правоохоронці Івано-Франківщини на хабарі, суд обрав запобіжні заходи.

Суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави начальнику Івано-Франківського обласного бюро судово-медичної експертизи та посереднику, який є також працівником даної установи.

Про це 15 жовтня повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, передає Панорама Прикарпаття.

Нагадаємо, працівниками Управління СБУ в області спільно з слідчими поліції Івано-Франківщини та за процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримано посадовця, який вимагав 4000 доларів у підлеглого за підвищення його на посаді, а також викрито його спільника, який залучався як посередник.

Слідчі поліції Івано-Франківщини затримали фігурантів у порядку ст. 208 КПК України за вчинення злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

На період досудового розслідування Івано-Франківський міський суд задовольнив клопотання слідчого та взяв чоловіків під варту з можливістю внесення застави: для керівника сума застави складає 252 тисячі 240 гривень, а для його спільника – 168 тисяч 160 гривень. Досудове розслідування триває.

Читайте також:
Взяв 4000 доларів: у Франківську затримали свіженького хабарника (ФОТО)