середа , 24.04.2024

На Івано-Франківщині від коронавірусу помер 8-річний хлопчик

У суботу на Прикарпатті померла дитина, у якої підтвердився COVID-19.

Сьогодні, 19 жовтня, в Івано-Франківську відбулася щотижнева нарада в голови ОДА Віталія Федоріва.

Руслан Савчук, головний санітарний лікар Івано-Франківщини, розповів про ситуацію з коронавірусом, інформує Панорама з посиланням на Галицький Кореспондент.

“Ми маємо свій обласний антирекорд – 214 випадків, які ми зафіксували у минулу п’ятницю. Найбільше за добу було в Івано-Франківську – 78 нових випадків коронавірусу. Хвороба вражає і дітей, за минулу добу маємо сім лабораторно підтверджених випадків COVID-19 у дітей шкільного віку”, – сказав Руслан Савчук.

За останню добу коронавірус діагностували у чотирьох померлих прикарпатців. Руслан Савчук також сказав, що на Прикарпатті є один летальний випадок COVID-19 серед дітей – від цієї хвороби помер восьмирічний хлопчик.

Як відомо наразі, дитину привезли до лікарні у четвер ввечері, у п’ятницю йому зробили ПЛР, підтвердився COVID-19, але в суботу хлопчик помер.

Як пише видання «Місто», хлопчик помер у лікарні Коломиї. Він був вихованцем Печеніжинської школи-інтернату.

Раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомляв про три смертельних випадки серед неповнолітніх, у яких було виявлено коронавірус.

В Україні, за даними МОЗ, з часу епідемії станом на ранок 19 жовтня, виявлено 303638 випадків зараження вірусом COVID-19, 5673 людей померли, 126489 – одужали.

За минулу добу в Україні зафіксовано 4766 нових випадків захворювання. Також минулої доби зафіксовано 66 летальних випадків і 1112 людей вилікувалися.

Читайте також:
МОЗ готується до випробування вакцини від коронавірусу у Франківську та ще трьох містах